Vorige edities

Home / Vorige edities

Debussy: Muziek in Beeld

Muziek voor AZG Editie 2019

De 11de editie was iets heel anders: een vertelconcert!

Voor deze editie had Lucas Blondeel Toon Leën uitgenodigd. De suggestieve kracht van Debussy’s muziek werd gecombineerd met een visuele reis doorheen de beeldende kunstgeschiedenis. Vertrekkend van de titels die Debussy zelf aan het einde van elk van zijn Préludes meegaf, construeerde kunstenaar Toon Leën een associatief verhaal in beelden.

Lucas en vrienden

Muziek voor AZG Editie 2018

Op 24 februari was het tijd voor een feesteditie. De 10de editie!

Voor deze jubileum-editie had muzikale spilfiguur Lucas Blondeel een bijzonder feestelijk gelegenheidsensemble uitgenodigd, met tien extra collega’s: Aldo Baerten, Liesbeth Devos, Elisabeth Druwé, Judith Ermert, Koen Plaetinck, Koenraad Hofman, Nicolas Callot, Sander GeertsShirly Laub en Pierre Xhonneux.

Muziek voor AZG Editie 2017

Op 11 maart 2017 vond de negende editie van Muziek voor Artsen Zonder Grenzen plaats. Pianist Lucas Blondeel, klarinettiste Annelien Van Wauwe, fagottist Pieter Nuytten, hoornspeler David Fernández Alonso en hoboïst Eric Speller brachten voor die gelegenheid de Blaaskwintetten van Ludwig van Beethoven en Wolfgang Amadeus Mozart ten gehore in een glanzend AMUZ in Antwerpen.

Muziek voor AZG Editie 2016

Op 19 maart 2016 vond de achtste editie van Muziek voor Artsen Zonder Grenzen plaats. Lucas Blondeel/piano bracht samen met Shirley Laub/viool, Elisabeth Smalt/altviool, Amy Norrington/cello en Tom Devaere/contrabas Ferdinand RIES en Franz SCHUBERT.

Muziek voor AZG Editie 2015

Op 14 maart 2015, werd een avond met gedichten van Nick Timmermans, muziek van Franz Schubert, de vier handen (Quatre Mains) van Nicolas Callot en Lucas Blondeel, en de stem van Katelijne Verbeke. Kortom: Miniaturen van Geluk.

Muziek voor AZG Editie 2014

In 2014 mochten we Annelien Van Wauwe/Klarinet een eerste keer verwelkomen. Samen met Liesbeth Devos/Sopraan en Lucas Blondeel/piano brachten ze Lyriek en Drama. Met muziek van onder andere Grieg en Lachner (Lyriek) en Wagener en Wolf (Drama) werd het een onvergetelijke avond.

Muziek voor AZG Editie 2012 – 2013

In 2012 en 2013 waren het Judith Ermert/cello, Werner Van Mechelen/bariton en Lucas Blondeel/piano die ons hebben verwend met een heerlijke muzikale avond ten bate van AZG.

Muziek voor AZG Editie 2009 – 2010 – 2011

De eerste drie jaren zijn door hetzelfde unieke team gedaan: Liesbeth Devos/sopraan, Severin von Eckardstein/piano en Lucas Blondeel/piano. Heerlijke avond waar we nu nog altijd een stukje van kunnen nagenieten door het filmpje dat toen is gemaakt.