Koenraad Hofman

Contrabas

Koenraad Hofman studeerde contrabas en kamermuziek aan het Conservatorium van Brussel bij Maurice Aerts, Etienne Siebens en Arie van Lysebeth.

Al tijdens zijn studieperiode was hij lid van het kamerorkest “Prima La Musica” onder leiding van Dirk Vermeulen. Van 1996 tot 2003 werd hij solobassist van het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Lev Markiz en Peter Oundjian. Dezelfde functie bekleedt hij ook in het European Union Chamber Orchestra.

Sinds 2004 is Koenraad Hofman aanvoerder contrabas van het Symfonieorkest van Vlaanderen in Brugge. Koenraad Hofman concerteerde in heel Europa alsook in Zuid-Afrika, de V.S., Rusland, Georgië, Japan, Sri Lanka, Thailand, Bangladesh, Panama, Jamaica, Chili, Peru en Bolivië. Hij verleent ook regelmatig zijn medewerking aan de belangrijkste Belgische symfonieorkesten, zoals De Munt, het Vlaams Radio Orkest, De Vlaamse Opera en hij wordt regelmatig uitgenodigd door het Schönberg ensemble (Amsterdam); het Nieuw Ensemble (Amsterdam); het Radio Filharmonisch Orkest (Hilversum), het Ictus ensemble, het Danel kwartet, en de Beethovenacademie.

Koenraad Hofman is leraar contrabas aan de Stedelijke muziekacademie voor Muziek, Woord en Dans in Vilvoorde

Socials