Judith Ermert

Cello

Judith Ermert heeft een internationale carrière als cello soliste, als ook als kamermusicus.

* Zij bezielt “…met eigen stem en stempel. Van bij de eerste toon spitst men geboeid de oren. En deze toon is fors, maar nooit geforceerd. Bravo!’ (Süddeutsche Zeitung )
* De Bangkok Post beschreef haar als”…een buitengewoon muzikale en technisch talent!“
* De WDR prijst niet alleen haar „absolute wil tot uitbeelding“ maar ook het „vermogen haar ideeën authentisch te transponeren“.

Het parcours van de Duitse celliste Judith Ermert begon reeds op jonge leeftijd.
Zij was solocelliste van het Jeunesses Musicales Wereld Orkest met concerten o.a. in de Berliner Philharmonie en treed sinds haar jeugd regelmatig op als soliste met gerenommeerde orkesten zoals Bangkok Symphony Orchestra, Kammerphilharmonie Danzig, Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, Sinfonietta Köln, Detmolder Kammerorchester, Thüringen Philharmonie Gotha, Moldova State Philharmonic en het Chamber Orchestra Leopoldinum.

Judith Ermert studeerde aan de Folkwang Hochschule in Essen bij Young- Chang Cho en Christoph Richter en perfectioneerde zich aansluitend in de prestigieuze klas van Ralph Kirshbaum aan het Royal Northern College of Music in Manchester.
De ontmoeting en studies bij Siegfried Palm inspireerde haar, zodat ze zich ook heel snel aan het hedendaags repertoire ging wijden.
In 2013 verscheen haar eerste Hindemith CD samen met de Belgische pianist Daan Vandewalle ( Fuga Libera) . Een opname die internationaal uitstekend onthaald werd: „ een uitvoering van technischer perfectie, grote muzikaliteit en imperiale sonoriteit.“ ( Diapason)
De opname haalde de Top Ten van Knack Focus en werd in New York genomineerd voor de Listener’s Choice Award van The Violoncello Foundation.

Op 26-jarige leeftijd werd Judith Ermert benoemd als solo cello van Brussels Philharmonic. Een jaar later werd ze docente aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, waar ze aan het hoofd staat van een internationale celloklas. Ze geeft eveneens masterclasses over de hele wereld en is bovendien ook toegewijd aan de initiatie „Rhapsody in School“ van Lars Vogt.
De celliste was vele jaren vicevoorzitter van ESTA Vlaanderen en maakt sinds 2016 zij deel uit van het artistiek board van de ESTA Talent Foundation.

Judith Ermert bespeelt een cello gebouwd door Andrew Finnigan en Pia Klaembt, Bremen.

Socials