Annelien Van Wauwe

Klarinet

Annelien Van Wauwe behoort tot de meest veelbelovende klarinettisten van haar generatie. Ze is op dit moment BBC New Generation Artist en is gekend voor haar uitvoeringen op zowel moderne als historische klarinetten.

Ze studeerde klarinet bij de vermaarde soliste Sabine Meyer in Lubeck, bij Pascal Moraviërs in Parijs, bij Alessandro Carbonare in Rome en ook bij Wenzel Fuchs en Ralph Forster in Berlijn. Aanvullende artistieke inspiratie vond de Belgische klarinettiste in masterclasses bij Yehuda Gilad. Annelien Van Wauwe heeft een voorliefde voor oude muziek en studeerde historische klarinet bij Eric Hoeprich en Ernst Schlader.

Ze genoot van heel wat ‘ronkende’ beurzen en ze won al op jonge leeftijd prijzen in Lissabon, Turijn, Brussel en Berlijn.

Haar internationale doorbraak kwam er toen ze de 61e Internationale Muziekwedstrijd van de ARD in München in 2012 en de prestigieuze BBC Award New Generation Artist (2015-2017).

Ze heeft opgetreden met toonaangevende orkesten zoals het SWR Radio Symphony Stuttgart, Bavarian Radio Symphony, BBC Symphony, en de BBC Philharmonic orchestras. Zo heeft ze gespeeld in de Tonhalle Zürich, Konzerthaus Vienna, Het Concertgebouw Amsterdam, Philharmonie Berlin, en de Lucerne, Schleswig-Holstein, en opgetreden tijdens de Mecklenburg-Vorpommern festivals, Festival de Radio France in Montpellier, en de BBC Proms in de Royal Albert Hall.

In 2015 kwam haar duo-cd met Lucas Blondeel uit, met sonates van Weinberg en Prokofiev.

Annelien is hoofddocent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Socials

Leave a Reply

Your email address will not be published.